2017. október 8., vasárnap

Székelyföldre megérkezett a havazás, és nincs szándékában távozni

Vastag hóréteg képződött az elmúlt 24 órában a Déli-Kárpátok magas hegyein és a Székelyföldet határoló Kárpát-kanyarban.


havazás, időjárás, őszi havazás, Románia, Székelyföld
Képünk illusztráció — Fotó: Varga György/MTI
Az Országos Meteorológiai Igazgatóság adatai szerint a legvastagabb hótakarót a Bucsecs hegységben, a 2505 méteres Omu közelében mérték: itt 90 centiméteres a hóréteg vastagsága.

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) ideiglenesen lezárta a Déli-Kárpátokat Szászsebestől délre átszelő Transzalpina magashegyi utat, amelyen a hóeltakarító munkagépeknek jelentős vastagságú hóréteget kellett félretolniuk.

Székelyföld keleti peremvidékén is havazott


A meteorológiai szolgálat hótérképe szerint a Kovászna megye határán fekvő, 1777 méter magas Lakóca csúcson 40 centiméteres a hóréteg vastagsága.


A meteorológiai előrejelzés szerint hideg marad az idő a következő napokban, így várhatóan nem olvad el hamar a korán keletkezett hótakaró.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI