2017. október 12., csütörtök

Iohannis nagytakarítást sürget a kormányban

A román államfő szerint a korrupt politikusoknak nincs mit keresniük az állami intézmények első soraiban, egy kormánynak „tiszta emberekből” kell állnia.


Klaus Iohannis, Mihai Tudose, Tudose-kormány, PSD, korrupció
Mihai Tudose és Klaus Iohannis az új Ford EcoSport modell csütörtöki bemutatóján a craiovai Ford gyárban — Forrás: presidency.ro
Iohannis meglátása szerint Mihai Tudose miniszterelnök jóhiszemű ember, aki azt szeretné, hogy eredményes csapata legyen.

Az elnök hangsúlyozta: ő és a román állampolgárok is azt szeretnék, ha a Szociáldemokrata Párt „kézzelfogható eredményekkel állna elő”. „Ha ehhez kormányátalakítás szükséges, akkor kormányátalakítás legyen" — tette hozzá Iohannis.

Az államelnök szerint ha a jelenlegi kormány is megbukik, akkor „nagyon komolyan” el kell gondolkodnia, hogy az SZDP képes-e továbbra is kormányozni. „Még nem vagyunk ebben a helyzetben” — zárta gondolatait Iohannis.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.