2017. október 6., péntek

Az ősz kimutatja a foga fehérjét

Csapadékra, havazásra, erős szélre vonatkozó figyelmeztetéseket bocsátott ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság; Székelyföld is érintett.


időjárás előrejelzés, ANM, Románia, Székelyföld, szélvihar, csapadék, havazás,
Forrás: ANM
Az esőre és szélre vonatkozó, narancssárga jelzésű figyelmeztetés az ország 16 megyéjére és Bukarestre érvényes, további 14 megyében csapadékra, havas esőre és havazásra kell számítani.

Szombat hajnali 3 órától vasárnap 21 óráig Erdély déli részén, Olténiában, valamint Muntenia nyugati és Moldva központi részén sárga jelzésű figyelmeztetés lesz érvényben az eső miatt. A lehulló csapadék mennyisége sok helyen meghaladja majd a 25, elszórtan a 40-50 litert négyzetméterenként. A hegyvidéki térségekben havas eső, havazás várható, és 70 km/h-s széllökésekre is számítani lehet.

Az ország déli és délkeleti megyéiben (Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vrancea), valamint a fővárosban narancssára figyelmeztetés lép életbe szombaton 9 órától vasárnap 15 óráig. Itt jelentős esőzések lesznek, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 40-60, helyenként akár a 80-90 litert is négyzetméterenként. Az esőzéseket heves szél kíséri, szombaton Dobrudzsában akár 80-90 km/h-s széllökések is előfordulhatnak.

A jelzett időszakban a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban, 1.600 méter fölött havazásra kell számítani.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres