2017. október 11., szerda

A szociáldemokraták ismét átverték az RMDSZ-t

Miután nemet mondtak a kisebbségi anyanyelvhasználat bővítésére, most a március 15-ét hivatalos ünneppé nyilvánító törvénytervezetet „ciklizték” ki egy klasszikus parlamenti csellel.


Március 15, romániai magyarság, RMDSZ, PSD, PSD-ALDE, március 15 munkaszüneti nap Romániában
Forrás: RMDSZ
Létszámhiány miatt fel kellett függeszteni a szenátus szerdára összehívott plenáris ülését.

Az Országos Börtönigazgatóság különleges státusú alkalmazottairól szóló törvénytervezet vitáját követően Şerban Nicolae, a Szociáldemokrata Párt frakciójának vezetője 15 perc szünetet kért.

A szünetet követően az ülés elnöke, Niculae Bădălău, szenátusi alelnök megállapította, hogy kvórumhiány van és lezárta az ülést.

A szenátus ülésének napirendi pontjai között szerepelt a március 15-ét hivatalos ünneppé nyilvánító törvénytervezet, melynek elfogadása esetén a Romániában élő magyar közösség tagjai munkaszüneti napot igényelhetnének munkaadójuktól az ünnepen.

Tánczos Barna szenátor az ülés felfüggesztése után azt mondta, egyelőre nem tudják, hogy a többség támogatja-e a tervezetüket vagy sem.

A parlamenti együttműködésre vonatkozó megállapodás aláírásakor még tudták. Igaz, a kormánykoalícióról nem először derül ki, hogy nem erőssége az ígéretek betartása. Mondjuk ezen a téren az RMDSZ sem dicsekedhet...

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Agerpres/vhegy