2017. szeptember 19., kedd

Székelyföldet is eléri a vihar

Viharos időre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság Hargita és Maros megyére.


vihar, Székelyföld, Hargita megye, Maros megye, ANM, időjárás
Képünk illusztráció — Fotó: Fotó: Soós Lajos/MTI
Az előrejelzés szerint a szél erőssége elérheti az 55-60 kilométeres óránkénti sebességet.

Hargita megyében kedden a déli órákban viharos időre, erős szélre és kiadós esőzésekre kell számítani, a lehulló csapadékmennyiség elérheti a 20-25 litert négyzetméterenként. Jégeső is lehetséges.

  ▼ Hirdetés
mágneses fakockák, magnetic wooden blocks, brikk, mágneses építőkockák
mágneses építőkockák ▲
100% natúr — EGYSZERŰ, MINT EGY FADARAB. MÉGIS VONZÓ.

Csütörtök estig erős szél és csapadék várható az ország egész területén


Kedd délutántól csütörtök estig az egész ország területére érvényes lesz a légköri instabilitásra és erős szélre való figyelmeztetés.


A meteorológusok szerint szeptember 19. (17 óra) és szeptember 21. (23 óra) között hegyvidéken, Máramarosban, Erdély és Moldva északi részein, helyenként Olténiában, Havasalföldön és a Bánságban viharos időre számíthatunk sok csapadékkal, záporral, zivatarral, helyenként jégesővel.

A szél erőssége helyenként elérheti az 50-60 kilométeres óránkénti sebességet, a lehulló csapadékmennyiség pedig a 20, helyenként a 40 litert négyzetméterenként.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres