2017. szeptember 22., péntek

Kim Dzsong Un: a tébolyodott Trump drágán meg fog fizetni a szavaiért

Az észak-koreai diktátor „a történelem legkeményebb ellenlépésének” számításba vételével fenyegette meg pénteken az Egyesült Államokat.


Észak-Korea, Kim Dzsong Un, atomfegyverek, hidrogénbomba, Donald Trump, nukleáris fegyverek
Kim Dzsong Un hadüzenetként értelmezte az amerikai elnök szavait — Fotó: KCNA/REUTERS
Kim Dzsong Un-nál akkor gurult el a gyógyszer, amikor Donald Trump amerikai elnök kedden figyelmeztette Phenjant, hogy teljes megsemmisülés fenyegeti.

Kim a hírügynökségi jelentések szerint „tébolyodottnak” nevezte az amerikai elnököt, annak kijelentéseit pedig „a történelem legbőszebb hadüzenetének” minősítette.
Szavai megerősítettek abban, hogy az általam választott út a helyes, és ez az egyetlen követhető” — mondta az észak-koreai atom- és rakétaprogramra utalva.
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség azt is idézte tőle, hogy Trump „drágán meg fog fizetni a szavaiért”.

Az ENSZ-közgyűlés általános vitája alkalmából New Yorkban tartózkodó Ri Jong Ho észak-koreai külügyminisztert megkérdezték Kim szavainak értelméről, és ő azt válaszolta, hogy „a legnagyobb csendes-óceáni hidrogénbomba felrobbantására utalhat. Nincs azonban elképzelésünk arról, hogy milyen akciók lesznek, amelyeket Kim Dzsong Un vezető elrendel”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI