2017. szeptember 30., szombat

Kelemen Hunorral tanácskozott Orbán Viktor Kolozsváron

Olybá tűnik, hogy az RMDSZ elnökének a közvetítésével hamarosan létrejön a két ország között történelmi megbékélés; a magyar miniszterelnök megtalálta a közös hangot Liviu Dragneával, a Szociáldemokrata Párt elnökével, vagy csak taktikát váltott?


Orbán Viktor, Kelemen Hunor, RMDSZ, Fidesz, Kolozsvár, Erdély, román-magyar kapcsolat,
Orbán Viktor és Kelemen Hunor taktikát váltottak — Fotó: Szecsődi Balázs/MS/MTI
Fontos közép- és hosszútávú kérdéseket is érintő egyeztetést tartottak Kolozsváron a Fidesz és az RMDSZ vezetői szombat délután.

Többre mégy szóval, mint karddal


Áttekintették Magyarország és Románia gazdasági helyzetét, és megállapították: eljött az ideje, hogy nagyszabású projektek segítségével jobban összekapcsolódjon a két ország gazdasági rendszere.

A Kelemen Hunor vezette RMDSZ-tárgyalódelegáció szorgalmazta, hogy mielőbb kerüljön sor magas szintű magyar-román kormányzati találkozókra. A felek örömmel nyugtázták, hogy napokon belül tárgyalni fog egymással a magyar és a román külügyminiszter.

A megbeszélésen nagyon fontos előrelépésnek nevezték, hogy egy mindkét ország számára fontos kisebbségi ügyben, az ukrán oktatási törvény témájában összehangolt, közös magyar-román fellépésre került sor.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy