2017. szeptember 18., hétfő

Valakinek felelnie kell a halottakért

Hivatalból öt bűnvádi eljárást indítottak a Temes megyei hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés miatt a vihar következtében.


ANM, extrém időjárás, ítéletidő, Románia, szélvihar, Temesvár, vihar, villámcsapás
Temesvár Lugos felőli bejáratánál egy 24 éves orvostanhallgató vesztette életét, amikor autójára ráomlott a négysávos országút felett átívelő városkapu vasszerkezete — Forrás: Cornel Putan/AP/MTI
Temesváron két személy vesztette életét, míg Buziásfürdőn egy háromtagú család halt meg a vasárnap délutáni viharban.
Öt bűnvádi eljárást indítottunk gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, minden haláleset miatt külön. A kivizsgálások után eldől, hogy ki ellen irányulnak ezek a hivatalból indított eljárások” — nyilatkozta hétfőn Ancuţa Morariu, a Temes megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
A Temesvár Lugos felőli bejáratánál kidőlt reklámtáblával kapcsolatban, amely egy személygépkocsira esett és sofőrje életét vesztette (fotó), Nicolae Robu polgármester elmondta, nagyon erős tartóoszlopokra volt szerelve, amelyeket 1990 előtt építettek és két évvel ezelőtt csak „szebbé tették” a pannót.

Senki nem képzelte, hogy egy ilyen szolidnak tűnő építmény ledőlhet” — mondta Robu.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres