2017. szeptember 29., péntek

Fagyos reggelre ébredt ma Székelyföld

Mínusz 6,2 Celsius-fokot mértek péntek reggel Csíkszeredában; lakott településen ez volt a legalacsonyabb hőmérséklet az országban.


Képünk illusztráció — Forrás: Pixabay
A meteorológusok előrejelzése szerint péntekről szombatra virradóan is fagypont alá süllyed a hőmérők higanyszála, az elkövetkező napokban az évszaknak megfelelőnél hidegebb idő várható Romániában.

Fagypont alá süllyedt a hőmérséklet csaknem az egész térségben


Péntek reggel több székelyföldi településen is fagypont alatti hőmérsékleteket mértek: mínusz 4 Celsius-fok volt Maroshévízen és Gyergyóalfaluban, mínusz 2,3 fokot mértek Bodzafordulón.

Csíkszeredában már augusztus 24-én fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, akkor mínusz 0,3 fokot mértek.Szeptemberben a legalacsonyabb hőmérsékletet 1977-ben mérték, amikor Csíkszeredában mínusz 10 fokot mutattak a hőmérők. A legmagasabb hőmérsékleti értéket 1952-ben mérték, 33,8 Celsius-fokot.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Agerpres/MTI