2017. szeptember 29., péntek

Durva támadást intézett Iohannis ellen Tăriceanu

A szenátus elnöke mindennek összeszidta az államfőt, s közben arra is volt gondja, hogy a legjobb fényben tüntesse fel magát.


Călin Popescu Tăriceanu — Fotó: Alexandru Dobre/Mediafax
Călin Popescu Tăriceanu egy tartalmas  Facebook-bejegyzésben osztotta ki Klaus Iohannist, leszögezve: kettejük álláspontja „helyrehozhatatlanul ellentétes”.
Hatalomtól elvakult politikusnak tartom önt (Băsescu elnökhöz hasonlóan), aki még mindig el akarja adni a románoknak azt a téveszmét, hogy a bilincsek megrendezett színjátéka nem más, mint korrupcióellenes harc, noha valójában ez a demokrácia és a jogállamiság elleni harc” — írta pénteken Tăriceanu a Facebook-oldalára.
Az ALDE elnöke hozzátette, hogy ő maga a liberalizmus nevében továbbra is az állampolgárok szabadságát fogja prioritásként kezelni.

Én az okkult hatalmi rendszer ellensége vagyok, következésképpen az ön ellensége is” — fogalmaz a szenátus elnöke az államfőnek szóló üzenetben.

Tăriceanu szerint az államfő „bátorítja az erőszakszervezetek szintjén működő okkult hatalmi rendszer visszaéléseit és túlzásait”.
A múltban ön megelégedett azzal, hogy haszonélvezője legyen ezen visszaéléseknek és túlzásoknak, ekkor hozta létre antidemokratikus úton a kormányát. Most azonban haszonélvezőből ennek a rendszernek a vezetőjévé és első számú támogatójává lépett elő. Az ok? Egyszerű: mert ebben látja a második mandátum megszerzésének egyetlen módját” — olvasható a bejegyzésben.
Tăriceanu szerint a román nép zöme azt óhajtja, hogy az igazságszolgáltatás „visszaélései és túlkapásai” megszűnjenek, hogy megreformálják az igazságügyi rendszert , és hogy a DNA vezetője többé „ne vegye semmibe a parlamentet”, hanem adjon nyilvánosan magyarázatot arra, mi történt a 2009-es választások éjszakáján.

A szenátus elnöke ismét leszögezte, hogy támogatja az igazságügyi miniszter által javasolt tervezetet az igazságügyi törvények módosítására, hozzátéve, hogy szerinte Iohannist az zavarja, hogy a módosított jogszabály gyengíteni fogja az államfő politikai hatalmát, mert többé nem nevezheti ki a Legfőbb Ügyészség és az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetőit. Következésképpen „helyrehozhatatlanul ellentétes” kettejük álláspontja, írja Tăriceanu a Iohannishoz szóló bejegyzésében.
Én a demokráciát, az állampolgárok jogait és szabadságát támogatom. Ön egy okkult hatalmi rendszert támogat és szemet huny a visszaélések fölött. Én egy erős parlamentet támogatok. Ön egy alávetett és kontrollálható parlamentet támogat a bilincsek televízión közvetített színjátéka révén” — üzeni a szenátus elnöke az államfőnek.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres