2017. július 12., szerda

Vihar pusztított Székelyudvarhelyen

Erős vihar söpört végig szerda délelőtt Székelyudvarhelyen és környékén.


Hargita megye, Székelyudvarhely, extrém időjárás, szélvihar, ISU Harghita
Képünk illusztráció — Fotó: Varga György/MTI
Az erős szél nagy mennyiségű csapadékkal társult, fákat döntött ki, villanyvezetékeket tépett le, épületeket árasztott el.

Az útra, illetve a vezetékekre dőlt fák fennakadásokat okoztak a Csíkszereda és Székelyudvarhely közötti közúti, valamint a Csíkszereda és Gyergyószentmiklós közötti közúti és vasúti forgalomban. Néhol víz is folyt az úttestre, ellehetetlenítve a forgalmat.

Székelyudvarhelyen egy közlekedő személygépkocsit is maga alá temetett egy kitépett fa, a kocsi két utasa nem sérült meg. A város utcáin hömpölygő víz elárasztotta a Haáz Rezső Múzeum alagsorát és a sportcsarnokot. A viharos szél több fát kidöntött a városi kórház udvarán.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője arról tájékoztattta az Agerpres hírügynökséget, hogy fa dőlt a 13-as országúton (DN13), Csíkszereda Székelyudvarhely felőli kijáratánál is az úttestre, valamint Vasláb környékén is.

A szóvivő hozzátette: nagyon sokan kérték a hatóságok segítségét az 112-es sürgősségi számon.
Szerda délelőtt esőre és szélre figyelmeztető, narancssárga jelzésű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Hargita megyére.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/Agerpres