2017. július 31., hétfő

Újabb hőhullám érkezik — 39 fokkal köszönt be az augusztus

Elsőfokú hőségriasztást rendelt el keddre az Országos Meteorológiai Igazgatóság az ország 15, nyugati és központi megyéjében.


hőhullám, kánikula, időjárás, augusztus, Románia, ANM,
Forrás: ANM
Ezekben a megyékben szerdán és csütörtökön másodfokú, az ország többi részén pedig elsőfokú riasztás lesz érvényben a kánikula miatt.

A meteorológusok szerint kedden a hőhullám eléri a Bánságot, a Körösök vidékét, Máramarost, valamint Erdély, illetve Olténia egy részét. Maros, Kolozs, Bihar, Szatmár, Temes, Szilágy, Máramaros, Krassó-Szörény, Arad, Beszterce-Naszód, Fehér, Szeben, Hunyad, Dolj és Mehedinţi megyében 35-37 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet, a hőmérséklet-páratartalom mutató pedig eléri és sok helyen meg is haladja a kritikus 80-as szintet.

A felsorolt megyékben a szerdai és csütörtöki nap folyamán fokozódik a hőség, és másodfokú kánikulariadó lép érvénybe. Nappal 36 és 39 Celsius-fok között alakul a csúcshőmérséklet, és sok helyen éjszaka sem süllyed 20 fok alá a hőmérők higanyszála.

Az ország többi részén sárga jelzésű riasztás lesz érvényben szerdán és csütörtökön, 35-37 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre kell számítani.

A kánikula a hétvégén is kitart — figyelmeztetnek a meteorológusok.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres