2017. július 18., kedd

Klaus Iohannis: (Székelyföld) Hargita és Kovászna megye egy csodálatos hely

A román államelnök azt nyilatkozta kedden Csíkszeredában, hogy ragaszkodott hozzá, hogy eljöjjön „erre a csodálatos helyre, dolgos emberek közé, hogy megismerjem önöket”.


Klaus Iohannis, Székelyföld, Iohannis Székelyföldön, gazdaság, turizmus, faluturizmus, közlekedési infrastruktúra
Klaus Iohannis Csíkszeredában — Forrás: presidency.ro
Iohannis ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy a Kovászna és Hargita megyei infrastruktúrával kapcsolatban „vannak elmaradások”, nagy kár” lenne, ha az idegenforgalmi potenciállal rendelkező térség elszigetelve maradna az ország többi részétől.

Az államelnök szerint Hargita és Kovászna megye rendkívüli turisztikai lehetőségekkel rendelkezik, az önkormányzati vezetőknek pedig többet kellene tenniük az ágazat népszerűsítése és fejlesztése érdekében.
Nagyon sok területbe és ágazatba lenne érdemes befektetni. A történelmi műemlékek jellegzetes látványt nyújtanak a térségben, országos jelentőségű gyógyfürdők, kiaknázatlan ásványvízforrások találhatóak errefele, amelyeket érdemes lenne kihasználni” — nyilatkozta Iohannis.
Az elnök azt is kifejtette, hogy a térség hagyományait is meg kell őrizni, ugyanis nagyszerű vonzóerőt jelenthetnek a belföldi és külföldi turisták számára.
A közúti hálózat felújítása alapvető fontosságú a városi és vidéki környezet fejlesztéséhez, de a turisztika és a gazdaság szempontjából is nagy jelentőséggel bír” — magyarázta Iohannis.
Az államelnök hozzátette, hogy tisztában van a térség gazdasági helyzetével is, és örvendetesnek tartja, hogy a két megyében sok klaszter jött létre, hiszen a kis- és középvállalkozásoknak fontos szerepük van a helyi gazdaság fejlesztésében.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.