2017. július 30., vasárnap

Hosszú Katinka: Pici kis ország vagyunk, de a sport egy kitűnő lehetőség arra, hogy megmutassuk magunkat

Hosszú Katinka bízik benne, hogy a hazai világbajnokság hatására sok fiatal kezd majd sportolni a jövőben.


Hosszú Katinka, Budapest, FINA, vizes-vb 2017, Magyarország, úszás,
Hosszú Katinka — Fotó: Kovács Tamás/MTI
A 28 éves, Budapesten hétszeres világbajnokká előlépett klasszis a vasárnapi zárónapot követő sajtótájékoztatóján elmondta, megpróbál minél több emléket elmenteni erről a vb-ről, hiszen olyan fantasztikus élményeket kapott a közönségtől, melyek szinte megismételhetetlenek.

Hozzátette, természetesen sokat is tanult a világbajnokságon, összességében pedig rendkívül elégedett, ugyanis az időeredmények mellett fontos, hogy soha nem szerzett még négy érmet egy világbajnokságon.
Remélem, sok gyerek volt a lelátón, akiket inspirált ez a két hét, és egyszer majd azt mondják, nagy sportolók akarnak lenni, akik képviselik Magyarországot. Pici kis ország vagyunk, de a sport egy kitűnő lehetőség arra, hogy megmutassuk magunkat” — mondta Hosszú.
Hosszú Katinka kitért a világbajnokság fantasztikus hangulatára is, mint elmondta, rendkívül örül neki és büszke rá, hogy a Budapestre érkező úszó barátai kivétel nélkül elképedtek a kiváló rendezésen, illetve a város szépségén is.

A háromszoros olimpiai bajnok két arany- (200 és 400 m vegyes), valamint egy ezüst- (200 m hát) és egy bronzéremmel (200 pillangó) zárta a világbajnokságot.

A vizes világbajnokság éremtáblázatán Magyarország kilencedik lett 2 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzmedállal; az élen az amerikai csapat végzett.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI