2017. június 9., péntek

Iohannis Amerikában is azt csinálja, amihez a legjobban ért

Az Egyesült Államok Kongresszusának több tagját tüntette ki csütörtökön a román államfő; ebből az alkalomból Klaus Iohannis kijelentette: Románia az USA lehető legjobb partnere.


Klaus Iohannis, Egyesült Államok, Washington, Egyesült Államok Kongresszus, állami kitüntetés,
Klaus Iohannis Washingtonban — Forrás: presidency.ro
Ritkán fordul elő, hogy a Kongresszus tagjai egy államfőtől kapjanak elismerést.
Ezek a kitüntetések elismerésünket és hálánkat fejezik ki azért az elhivatott munkáért, amelyet Önök a stratégiai partnerség elmélyítése érdekében fektetnek be. (...) Ezek a kitüntetések valós szimbólumai az országaink és népeink közötti bizalomnak” — mondta Iohannis az amerikai Kongresszusban.
A román államfő hozzátette, a ceremónia jó alkalom a román-amerikai stratégiai partnerség 20. évfordulójának megünneplésére, és arra emlékeztet, hogy a két ország azonos értékek és egymás kölcsönös támogatása mellett kötelezte el magát.

Románia valóban az Egyesült Államok lehető legjobb partnere” — jelentette ki Iohannis, aki az ünnepségen Michael Ray Turnert, az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa romániai baráti csoportjának társelnökét, Devin Nunes-t, az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának elnökét, Mike Rogers-t, az amerikai képviselőház stratégiai albizottságának elnökét, valamint Jackie Walorskit és Robert Aderholt-t, a képviselőház romániai baráti csoportjának tagjait tüntette ki:

Klaus Iohannis, Egyesült Államok, Washington, Egyesült Államok Kongresszus, állami kitüntetés,
Forrás: presidency.ro
Nagyra értékeljük kétoldalú gazdasági és katonai kapcsolatainkat. Nagyra értékeljük az Ön jelenlétét, azt, hogy vendégül láthatjuk. Nagyra értékeljük, hogy Ön nemcsak a romániai demokrácia védelmezője, hanem a Románia és az USA közötti szoros kapcsolaté is” — mondta Michael Ray Turner a román államfőnek.
Devin Nunes „nagy megtiszteltetésnek” nevezte a Iohannistól kapott kitüntetést, hozzátéve, hogy „nem történik meg gyakran, hogy a Kongresszus tagjai egy államfőtől kapjanak elismerést”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres