2017. június 13., kedd

Kelemen Hunor kikérte az RMDSZ nevében Tomac sértő szavait

Az RMDSZ elnöke badarságnak nevezte a Népi Mozgalom Párt parlamenti képviselőjének, Eugen Tomacnak keddi nyilatkozatát, miszerint a Szociáldemokrata Párt elnöke RMDSZ-es miniszterelnököt tervez jelölni Sorin Grindeanu helyére.


RMDSZ, Kelemen Hunor, Eugen Tomac, kormányalakítás, Sorin Grindeanu
Kelemen Hunor — Fotó: Baranyi Ildikó/MTI
Megkérdezték Tomac úrtól, mit szívott ma reggel?
Elég súlyos, hogy egy pártvezető ilyen badarságokat képes mondani, teljes komolysággal. (...) Amúgy az RMDSZ-tagok is pont olyan román állampolgárok, mint Tomac úr, nem kellene úgy tekintenie ránk, mint az országot fenyegető természeti katasztrófára. Ma azonban, azt hiszem, szívott valamit” — mondta a szövetségi elnök a sajtónak.
Kelemen hozzátette, az RMDSZ-t hivatalosan nem hívták meg a kormányba, és „amíg van miniszterelnök, van koalíció, és megvan a koalíciót támogató többség”, fölösleges tárgyalni a témáról. „Én nyitott vagyok a párbeszédre bárkivel, de csak konkrét tények, nem pedig mindenféle találgatások alapján” — tette hozzá.

Eugen Tomac azt nyilatkozta kedden, úgy értesült képviselő kollégáitól, hogy Liviu Dragnea RMDSZ-es miniszterelnököt tervez jelölni a jelenlegi kormányfő helyére.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres