2017. június 13., kedd

Egy ellenzéki képviselő szerint RMDSZ-es kormányfőt tervez jelölni Liviu Dragnea

RMDSZ-es miniszterelnököt tervez jelölni Sorin Grindeanu helyére a Szociáldemokrata Párt elnöke — közölte kedden az Agerpres.


Eugen Tomac, Liviu Dragnea, PSD, PSD-ALDE, RMDSZ, Grindeanu-kormány, Sorin Grindeanu
Liviu Dragnea — Fotó: Marian Ilie/Mediafax
A román állami hírügynökség a Népi Mozgalom Párt képviselőjének, Eugen Tomacnak a nyilatkozatára hivatkozott.

Állítása szerint képviselő kollégáitól értesült erről, és SZDP-s honatyák is megerősítették neki az információt, amely Tomac szerint „rendkívül aggasztó”.
Dragnea már a saját kollégáiban sem bízik, de akkor sem megoldás, hogy az RMDSZ berkeiből jelöljön miniszterelnököt. Konkrét névről nincs tudomásom, de tárgyalnak erről a lehetőségről, és szerintem ez rendkívül aggasztó. (...) A parlamentbeli kollégáktól értesültem erről, SZDP-sek is voltak köztük. (...) Képesnek tartom erre Liviu Dragneát” — fogalmazott Tomac.
Amennyiben a hír igaz, és RMDSZ-es kormányfőt javasol Dragnea, ez minden képzeletet felülmúl majd” — tette hozzá a PMP képviselője.

A szociáldemokrata pártelnök vasárnap azt nyilatkozta România TV hírtelevízióban, hogy nem zárkózik el attól, hogy felkérje az RMDSZ-t a kormányzati részvételre, elvégre „mindannyian románok vagyunk”.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szarkasztikusan kommentálta Tomac kijelentéseit: „Azt hiszem, szívott valamit...


Sajtóértesülések szerint Liviu Dragnea két rendben, szombaton és hétfőn is távozásra szólította fel Sorin Grindeanu kormányfőt, aki azonban nem hajlandó távozni posztjáról.

  ▼ Hirdetés
mágneses fakockák, magnetic wooden blocks, brikk, mágneses építőkockák
mágneses építőkockák ▲
100% natúr — EGYSZERŰ, MINT EGY FADARAB. MÉGIS VONZÓ.