2017. május 30., kedd

Jön az ingyenes wifi az EU jóvoltából

Politikai megállapodásra jutottak az uniós intézmények az úgynevezett WiFi4EU kezdeményezésről — jelentette be az Európai Bizottság kedden.


internet, ingyenes wifi, Európai Unió, WiFi4EU, Európai Bizottság
Képünk illusztráció — Forrás: Pixabay
A megállapodás értelmében értelmében 2020-ra ingyenes internet-hozzáférési pontok ezreit fogják kiépíteni a kontinensen.

Az Európai Bizottság, az Európai Unió Tanácsa és az Európai Parlament közötti egyezség értelmében 120 millió eurót különítenek el a programra, amelynek keretében 6-8 ezer településen állítanak fel ingyenesen használható wifi-hálózatot köztereken, kórházakban, könyvtárakban, parkokban és más helyszíneken.A kezdeményezés javítani fogja az összeköttetést, különösen azokon a helyen, ahol korlátozott a hozzáférés az internethez” — hangsúlyozta Andrus Ansip digitális piacért felelős uniós biztos. „A WiFi4EU üdvözlendő első lépés, de sokkal többet kell tenni a szélessávú kapcsolat EU-szintű megteremtésének érdekében” — tette hozzá.

A programra olyan települések pályázhatnak, amelyekben még nem működik ingyenes wifi-hálózat. Az unió a rendszer telepítését finanszírozza majd a tervek szerint, a működtetési költségeket nem.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke tavaly szeptemberben arról számolt be, hogy 2020-ig az EU minden városában elérhetővé kívánják tenni az ingyenes vezeték nélkül internetszolgáltatást.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI