2017. május 2., kedd

Tombol a májusi nyár

Május első napjaiban, a maximális hőérték a 27 Celsius-fokot is eléri, de záporokra is számítani kell.


tavasz, május, időjárás előrejelzés, májusi időjárás, Románia, Erdély, ANM
Forrás: Pixabay/Pexels
Az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) előrejelzése:

Erdélyben május első hetében jelentős felmelegedés várható, a maximális hőértékek elérhetik a 22-26 Celsius-fokot, az éjszakai hőmérséklet 6-10 fok között alakul.


Május 6-a és 10-e között kissé lehűl az idő, nappal 16-20, éjszaka 4-8 fokot mutatnak majd a hőmérők. Május 10-e utáni napokban ismét melegedik az idő, a sokévi átlagnál jóval nyáriasabb időjárást jósolnak a meteorológusok. A következő két hétben zivatarok, záporok lehetségesek, főleg május 5-e és 9-e között.

A Bánságban és a Körösök vidékén is május első napjaiban akár 23-26 Celsius-fokra is felmelegedhet nappal a levegő, és éjjel sem lesz kevesebb 9-10 foknál. Május 5-e és 9-e között lehűlés, majd ezt követően ismét felmelegedés várható. Csapadék május 3-a és 5-e, valamint 7-e és 9-e között, zivatar formájában valószínű, főleg a délutáni órákban.

Máramarosban is melegedik az idő, a következő napokban legtöbb 23-25, legkevesebb 8-11 Celsius-fokot fog mutatni a hőmérő higanyszála. Május 5-e és 9-e között itt is enyhe lehűlés, majd ismét felmelegedés valószínű, csapadékra főként a lehűlési periódusban, azaz 5-e és 9-e között kell számítani.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Agerpres/ANM