2017. május 23., kedd

Hivatalos: terrorcselekmény volt a hétfő esti manchesteri robbantás

A robbantást egy férfi követte el egy házi készítésű pokolgéppel, melynek következtében ő maga is meghalt - közölte kedden a brit rendőrség.


Ariana Grande, Manchester, manchesteri robbantás, Scotland Yard, manchesteri terrorcselekmény, Manchester Arena
Több mint 400 rendőr dolgozott a terrortámadás körülményeinek felderítésén és a helyszín biztosításán — Fotó: Andrew Yates/REUTERS
Abban egyelőre nem biztos a rendőrség, hogy az illető egyedül hajtotta-e végre a támadást, vagy voltak segítői. A merénylő személyéről a hatóságok egyelőre nem árultak el részleteket.

A legfrissebb információk szerint  a manchesteri fedett aréna előcsarnokában, Ariana Grande amerikai énekesnő koncertje végén történt robbantás halálos áldozatainak száma 22-re emelkedett a korábbi 19-ről, a halottak között gyerekek is vannak.

Az áldozatok azonosítása folyamatban van, így még nem tudni, van-e magyar vagy román érintett; a két oszág nagykövetségen várják azok hívását, akiknek rokona, ismerőse ott volt a koncerten, és most nem tudják vele felvenni a kapcsolatot:

  • a londoni magyar nagykövetség ügyeleti száma: 0044 207201 3440

  • a londoni román diplomáciai képviselet sürgősségi esetekben hívható telefonszáma: 0044 773871 6335

Az Iszlám Állam magára vállalta a robbantást


A dzsihadista szervezett közösségi portálokon tette közzé az ezt ismertető videofelvételt — közölte az Akbar Irak internetes portál.


Az IÁ-hoz közel álló közösségi médiában látható videón a merénylet állítólagos elkövetője beszél.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.