2017. május 3., szerda

Székelyföld egy hétvégére Budapestre költözik

Jövő hétvégén rendezik meg a Székely Fesztivált Budapesten, a Millenáris parkban.


Székely Fesztivál, budapesti székely fesztivál, Székelyföld, kézművesség, pálinka, magyarság, kultúra, Millenáris park, gasztronómia,
Maguk a termelők állnak a pultok mögött — Forrás: Székely Fesztivál
Péntektől vasárnapig kulturális programokkal, székely ételekkel, italokkal, kézműves termékekkel várják a látogatókat.

Domokos István, a fesztivál szervezője az M1 szerda reggeli műsorában elmondta: a rendezvény díszvendége a Gyergyószék tizennégy, egységes képpel megjelenő települése lesz.

A fesztivál három napja alatt a kulturális programok mellett a látogatók — a szervezők mintegy 30-50 ezer vendégre számítanak — megismerkedhetnek a székely gasztronómia teljes vertikumával: meg lehet majd kóstolni például a székely töltelékes káposztát, az ordás palacsintát, sajtokat, kolbászokat és a kürtőskalácsot is.

Emellett elhozzák Budapestre azokat a pálinkákat is, amelyek ezer méter feletti magasságban termő vadgyümölcsökből — például áfonyából, galagonyából, csipkebogyóból — készültek.

  ▼ Hirdetés
szekelylovas.ro, székely lovas, lovas portál
☼☽ Székelyföld lovas portálja▲

Domokos István kiemelte, hogy legalább száz olyan termelő lesz jelen, aki hagyományos módszerekkel készíti kézműves termékeit és a rendezvény sajátossága, hogy maguk a termelők állnak a pultok mögött.

A szervező szerint 1200-1400 olyan termék lesz jelen a fesztiválon, amelyek Magyarországon ismertek ugyan, de kereskedelmi forgalomban nem igazán kaphatóak.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/M1