2017. május 2., kedd

Rendszerváltó közösséget épít a Momentum

A Momentum Mozgalom indul a 2018-as országgyűlési választáson — jelentette be a párt elnöke az általuk szervezett hétfő esti budapesti demonstráción, amelynek résztvevői az Európához tartozás mellett álltak ki.


Momentum Mozgalom, Fekete-Győr András, Magyarország, 2018-as országgyűlési választások
Momentum-demonstráció Budapesten — Fotó: Marjai János/MTI
Fekete-Győr András azt is közölte: október 15-én mutatják be programjukat, a következő egy évben pedig mindent megtesznek azért, hogy „lebontsák a félelem rendszerét”.

Arra biztatta az embereket, hogy „aktivizálják magukat”, mint fogalmazott, csatlakozzanak a „cselekvés köreihez”, amelyek szerinte helyi megoldásokat adhatnak. Hinni kell benne, hogy egy év elég, „be lehet indítani” Magyarországot a közösség erejével — hangoztatta a párt elnöke.

Momentum Mozgalom, Fekete-Győr András, Magyarország, 2018-as országgyűlési választások
Fekete-Győr András — Fotó: Marjai János/MTI
Mi nem megállítani fogjuk Brüsszelt, hanem utolérni” — hangsúlyozta a pártelnök, utalva a kormány plakátjaira.

Szerinte Orbán Viktor az „elmaradott” Moszkva irányába tereli a nemzetet a gazdag Európa helyett, de ezt a Momentum az itthon maradt fiatalokkal nem engedi.


Soproni Tamás, a Momentum alelnöke úgy fogalmazott, hogy a bőrén érzi a keleti szelet, Oroszország veszélyt jelent Magyarország szabadságára, orosz propagandával szítanak gyűlöletet magyar és magyar között.

Szerinte nem igaz, hogy Magyarország kompország, mert a nyugati oldalon áll. Arról is beszélt, hogy a kormány nem méltó örököse sem 1848-nak, sem pedig 1956-nak.

Pottyondy Edina, a párt elnökségi tagja a Fidesz Európai Unióval kapcsolatos politikáját bírálva, úgy fogalmazott: a csatlakozás óta eltelt 13 év alatt már meg kellett volna tanulniuk, hogyan kommunikáljanak Brüsszellel.

Kiemelte: míg a szülei generációjának a határátlépés még szorongást jelentett, addig a mostani fiataloknak kaland, ami az uniós tagság eredménye.

A Magyarország uniós csatlakozásának tizenharmadik évfordulóján tartott demonstráción a tüntetők a Szabadság térről vonultak az Andrássy úton keresztül a Hősök terére.


Momentum Mozgalom, Fekete-Győr András, Magyarország, 2018-as országgyűlési választások
Amikor a menet eleje elérte a Hősök terét, a vége a Podmaniczky és az Izabella utca sarkánál tartott — Fotó: Balogh Zoltán/MTI
A tömeg a beszédek alatt többször azt skandálta: „Ruszkik haza”, valamint „Nem hagyjuk”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI