2017. május 14., vasárnap

Nyolcadik lett Pápai Joci az Eurovízión

Az Eurovíziós Dalfesztivál 62. kiadását a portugál Salvador Sobral nyerte „Amar Pelos Dois” című dalával.


Eurovíziós Dalfesztivál 2017, Kijev, Magyarország, Origo, Pápai Joci, Románia, Ukrajna, Kristian Kostov, Beautiful Mess, Salvador Sobral, Amar Pelos Dois
Pápai Joci a fesztivál színhelyéül szolgáló kijevi Nemzetközi Kiállítási Központ színpadán — Fotó: Jefrem Lukackij/AP/MTI
A 26-os döntőben a második bolgár Krisztian Kosztov lett „Beautiful Mess” című számával (615 pont), a harmadik helyen a moldovai Sunstroke Project végzett „Hey Mamma” című dalával (374 pont).

Pápai Joci és az Origo nyolcadik lett


A végeredmény a nemzeti zsűrik pontszámának és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki: Pápai Joci a nemzeti zsűriktől 48 pontot kapott, a közönségszavazatokkal pedig további 152 pontot szerzett, így 200 ponttal végzett a nyolcadik helyen.
Örülök, hogy egyike lehettem a döntőben a sokszínűséget képviselő előadóknak és büszke vagyok arra, hogy a magyar és a roma kultúrából 180 millió tévénéző kaphatott ízelítőt a produkcióm által. Óriási élmény volt a kijevi arénában ilyen hatalmas színpadon és ennyi ember előtt fellépni, ezeket a perceket soha nem fogom elfelejteni” — fogalmazott a döntő után Pápai Joci az MTI-nek.
Románia a hetedik helyre jódlizta magát. Az országot képviselő duó, Ilinca és Alex Florea „Yodel It!” című dala összesen 282 pontot kapott, 58-at a zsűritől és 224-et a közönségtől.

Fölényes győzelem született


Salvador Sobral 758 ponttal győzött, mind a nemzeti szakmai zsűrik, mind a közönség az ő produkcióját jutalmazta a legtöbb ponttal.


A szabályok szerint 2018-ban Portugália rendezheti a dalfesztivált.Az idén Celebrate Diversity (Ünnepeld a sokszínűséget!) szlogennel zajlott az Eurovíziós Dalfesztivál.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy