2017. május 23., kedd

Áder János részvétét fejezte ki II. Erzsébetnek

Magyarország köztársasági elnöke részvétét fejezte ki II. Erzsébet brit uralkodónak a Manchester Arena rendezvényközpontban hétfő éjjel történt robbantásos merénylet miatt.


Ariana Grande, Manchester, manchesteri robbantás, Scotland Yard, manchesteri terrorcselekmény, Áder János, Manchester Arena
Fotó: Andrew Yates/REUTERS
Áder együttérzését fejezte ki az áldozatok rokonainak is, és mielőbbi gyógyulást kívánt a sebesülteknek.

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a „békés emberek életét sehol se fenyegethessék a pusztítás, a terror megszállottjai” — írta Áder János.

Hozzátette: „Magyarország kész kivenni részét azokból a közös erőfeszítésekből, melyek révén tovább erősíthetjük országaink és állampolgáraink biztonságát”.

A román államfő angolul üzent a Twitteren


Együttérzését fejezi ki Klaus Iohannis is Nagy-Britanniával a Manchesterben történtek kapcsán.

„A Manchesterből érkező szörnyű hírek felháborítanak és elszomorítanak. Gondolataink most az áldozatok és családjuk felé irányulnak. Szolidaritásunkat fejezzük ki Nagy-Britanniával” — olvasható a román elnök Twitter-üzenetében.
Robbanás történt hétfő este a Manchester Arenában, Ariana Grande koncertjének végén. A rendőrség szerint 22 halálos áldozata és 59 sérültje van az incidensnek, amelyet terrorista támadásként kezelnek. Az eset miatt kedd reggelre összehívták a brit kormány vészhelyzeti tanácskozó testületét.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI