2017. május 2., kedd

Kirabolták a vajdahunyadi vár jegypénztárát

A rendőrség ismeretlen tettesek után nyomoz, akik — nem hivatalos becslések szerint — több mint 170 ezer lejt vittek el, azaz a hosszú hétvége teljes bevételét.


Vajdahunyadi vár, bűncselekmény, Hunyad megye, Erdély
Képünk illusztráció — Forrás: Pixabay
Az egyik őr jelentette az esetet a rendőrségnek kedd reggel, amikor észrevette, hogy betörték a jegypénztár ablakát.

Minősített lopás gyanújával indult nyomozás az ügyben, a rendőrség nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a tettes az előző napi zárás után a vár területén maradt. A biztonsági intézkedéseket is vizsgálják, lévén, hogy a jegypénztárnak nincs széfje, a vár őrzését szakcég látja el.
Vajdahunyad vára a XIII. században épült gótikus stílusban. Az uradalmat a kastéllyal együtt Zsigmond király katonai érdemeiért adományozta Hunyadi János atyjának, Vajknak. Hunyadi János az 1440-es években kezdte el a családi birtokközpont, Vajdahunyad kiépítését. A várkastély belső tereiben jelenleg történelmi, régészeti és néprajzi tárgyakat állítanak ki. 
A látogatottsága évről évre növekszik, tavaly rekordszámú, 300 ezer turista kereste fel. A várban több film részleteit forgatták, egyebek mellett a Sárkányszív 4 című amerikai nagyjátékfilmet tavaly áprilisban.
  ▼ Hirdetés
szekelylovas.ro, székely lovas, lovas portál
☼☽ Székelyföld lovas portálja▲
Agerpres/MTI