2017. május 31., szerda

Károly herceg nem üres kézzel érkezett Erdélybe

A kistermelőket és a helyi gazdákat támogató programot indít a walesi herceg alapítványa — jelentette ki szerdán Szászfehéregyházán a szervezet ügyvivő igazgatója, Aura Woodward.


Károly herceg, Szászfehéregyháza, fenntartható fejlődés, Walesi Herceg Alapítvány, kistermelők, bio termékek
Aura Woodward és Károly herceg Szászfehéregyházán — Fotó: Andreea Alexandru/AP/MTI
A Walesi Herceg Alapítvány programjára a brit trónörökös segítségével Nagy-Britanniában jelentős összeget gyűjtöttek össze, amelyből tíz hónapon át tartó kísérleti programba kezdenek.
Ellátogatunk a Deltába, Bukovinába, Máramarosba, Bánságba és Erdélybe, feltérképezzük a természetes, bio terményeket termesztő gazdákat, a termékek minőségét, mennyiségét, és azt is, hogy mennyire lehet javítani ezeken a mutatókon. Majd Romániából, Olaszországból és Nagy-Britanniából szakembereket hozunk, akik felmérik a cukor- és sótartalmat, megvizsgálják a csomagolást és így tovább. A végcél az, hogy a kísérleti program lejártával kiválasszunk öt terméket, ami kiváló minőségű, és sikeresen tudjuk értékesíteni Romániában és külföldön, a termelőknek pedig több pénz maradjon a zsebükben” — mondta Károly herceg alapítványának ügyvivője.
Alapítványa székhelyén, Szászfehéregyházán több helybéli termelővel találkozott szerdán, akik bemutatták neki termékeiket, főleg sajtféléket, mézet, natúr édességeket és hústermékeket.

Vigyázzunk erdeinkre!


Károly herceg a felelős erdőgazdálkodást támogató Pro Silva szervezet képviselőivel, valamint hazai erdőgazdálkodási szakemberekkel is találkozott.


A trónörökös az elmúlt években aggodalmát fejezte ki a Kárpátok erdőállományának törvénytelen kitermelése miatt, ugyanis ezt a vidéket tartja Európa utolsó vad rengetegének. Nagy-Britannia Bukaresti Nagykövetségének tájékoztatása az európai Pro Silva szervezet fiókszervezetet fog nyitni Romániában.
A Walesi Herceg Romániai Alapítvány a kulturális örökség megőrzését, a mezőgazdaságot és a fenntartható fejlődést támogatja. Az alapítvány évente szervez továbbképzéseket, amelyeken a műemlék épületek állagmegőrzéséről, a régi mesterségek felelevenítéséről, a kisvállalkozásokról lehet elsajátítani ismereteket.
A brit koronaherceg magánlátogatáson tartózkodik Erdélyben.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres