2017. május 12., péntek

Hétvégi programajánló: Székely Fesztivál Budapesten

Péntektől vasárnapig hagyományos kézműves termékekkel, népművészeti bemutatókkal, turisztikai kínálattal és sokszínű gyermekprogramokkal várja a látogatókat a 3. Székely Fesztivál a Millenáris parkban.


budapesti székely fesztivál, gasztronómia, kézművesség, kultúra, magyarság, Millenáris park, pálinka, Székelyföld
Székelyföld találkozása Budapesttel — Forrás: Székely Fesztivál
A fesztiválon egyszerre három dolog, a hagyomány, a termék és a kultúra kapcsolódik össze.

Díszvendég: Gyergyószék


A hétvégén minden nap egy-egy megye — Hargita, Kovászna, Maros megye — mutatja be kulturális értékeit; az idei fesztiválnak Gyergyószék települései a díszvendégei.


A szervezők több mint száz kézműves termelőt hívtak meg, akik mintegy 1300 terméket hoznak el a fesztiválra és a rendezvényen maguk a termelők állnak a pultok mögött.

A fesztivál vendégei megismerkedhetnek a székely gasztronómia kínálatával, meg lehet kóstolni többek között a székely töltelékes káposztát, az ordás palacsintát, sajtokat, kolbászokat és a kürtős kalácsot is, de lesz a fesztiválon ezer méter feletti magasságban termő vadgyümölcsökből, áfonyából, galagonyából, csipkebogyóból készült pálinka is.

Az idén a turisztikai szempontból fontos székelyföldi helyszíneket is bemutatják a rendezvényen.

Itthon, édes otthon


Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke arról beszélt, hogy a fesztiválra vezető út többek között azt szimbolizálja: „otthonról jövünk és haza megyünk”.

Az otthon ott van, ahol az ember jól érzi magát, családot alapít, jövőt képzel el magának, a haza viszont ott van, ahová a szívünk is húz” - fogalmazott.
További információk, részletes programleírás a fesztivál honlapján.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.