2017. május 5., péntek

Letartóztatták az állami vasúttársaság bűnszervezetet létesítő igazgatóit

A csütörtökről péntekre virradó éjszaka előzetes letartóztatásba helyezték Mihuţ Crăciunt, a Román Vasúttársaság (CFR) volt igazgatóját és három másik igazgatót.


bűncselekmény, CFR Marfă, DIICOT, korrupció, Románia, Mihuţ Constantin Crăciun, Daniel Ciobanu, Pavel Bărculeţ, Florin-Claudiu Enache
Fotó: Silviu Matei/Mediafax
Hat másik személy esetében házi őrizetet rendeltek el.

A temesvári törvényszék bírái Mihuţ Constantin Crăciun igazgatót, Daniel Ciobanu fejlesztési igazgatót, Pavel Bărculeţ eladási és forgalmi igazgatót, valamint Florin-Claudiu Enache, a vasúti kocsikért felelős igazgatót helyezték előzetes letartóztatásba.

Bűnszervezet létrehozása, hamis okiratok kiállítása és tudatos felhasználása, valamint különösen súlyos következményekkel járó sikkasztás gyanúja miatt negyven személy, többek közt a CFR teherszállítási részlegének volt igazgatója ellen is vizsgálatot folytat a DIICOT.

Ügyészségi források szerint 2016-ban a Román Vasúttársaság teherszállítási részlegének bizonyos döntéshozói bűnszövetkezetet létesítettek, és ócskavasként adtak el a SC Remat SA Călăraşi vállalatnak 2.450 régi vasúti kocsit, noha a hatályos szabályzat értelmében a felszámolásra kerülő vagonok a jóval drágább öntöttvas-hulladék, illetve az acélhulladék kategóriába tartoznak.

A 35.002,12 tonna acélt és 16.584,50 tonna öntöttvasat így ócskavas áron vehette meg a vásárló. Az okozott kár 6.313.748 euróra tehető.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres