2017. május 3., szerda

Éhségsztrájkkal fenyegetőzik egy liberális képviselő

Florin Roman előbb japánsztrájkba, majd szeptembertől kezdődően éhségsztrájkba kezd tiltakozásul az egyesülés centenáriumára kidolgozott projektek „szabotálása” miatt.


Florin Roman, PNL, 1918-as egyesülés, Gyulafehérvár, román parlament, Grindeanu-kormány
Forrás: gov.ro
A Nemzeti Liberális Párt Fehér megyei parlamenti képviselője szerdán, az egyesülés századik évfordulójáról készülő törvénytervezet vitáján jelentette be szándékát.

A tiltakozás ezen módját abban az esetben viszi majd végig, ha a Grindeanu-kormány továbbra sem utal ki pénzt a Gyulafehérváron megvalósítandó tervekre.

Roman szerint a Szociáldemokrata Párt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) és az RMDSZ minden, az egyesülés centenáriumával kapcsolatos projektet szabotál, ugyanis a centenáriumi törvény tervezetéhez benyújtott összes módosító javaslatát elutasította a képviselőház kulturális és közigazgatási bizottsága. A módosító javaslatok értelmében 2018. november elsejéig Gyulafehérváron fel kellene állítani a Nemzeti Egység Emlékművét, valamint fel kellene újítani az Egyesülés Termét és az Egyesülés Múzeumát.

A liberális képviselő azt is kérte egy módosító javaslatban, hogy a centenáriumi főosztály Gyulafehérváron fejtse ki tevékenységét 2018. december elsejéig, de ezt az indítványt sem fogadták el.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres