2017. május 12., péntek

Döntőbe jutott Pápai Joci az Eurovízión

Origo című dalával a Magyarországot képviselő énekes az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében a 18 előadóból a tíz legjobb közé került, így bejutott a verseny szombati döntőjébe.


Pápai Joci, Eurovíziós Dalfesztivál 2017, Magyarország, Origo, 62. Eurovíziós Dalfesztivál, Celebrate Diversity
Pápai Joci és Virág Alexandra — Fotó: Szerhij Dolzsenko/EPA/MTI
A végső összesítés a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján alakult ki.

A színpadon hegedűn Kapcsos Emese és Virág Alexandra táncos kísérte az énekest, a produkció nagy sikert aratott a kijevi arénában. A versenyben a produkciók énekhangja élőben hangzik el, a zene azonban előre rögzített felvételről megy.Nekem már az győzelem, hogy egyetlen romaként a döntő résztvevője lehetek” — fogalmazott Pápai Joci az elődöntő után. Hozzátette: tudomása szerint az Eurovíziós Dalfesztivál történetében még soha nem volt roma előadó a döntőben, így számára óriási siker, hogy idáig eljuthatott.

A magyar versenyző mellett bejutott még a döntőbe a bolgár Krisztian Kosztov (Beautiful Mess), a belarusz Naviband (Story of My Life), a horvát Jacques Houdek (My Friend), a dán Anja (Where I Am), az izraeli IMRI (I Feel Alive), a román Ilinca feat. Alex Florea (Yodel It!), a norvég JOWST (Grab The Moment), a holland OG3NE (Lights and Shadows) és az osztrák Nathan Trent (Running On Air).

Ilinca, Alex Florea, Románia, Eurovíziós Dalfesztivál 2017, Yodle It!, 62. Eurovíziós Dalfesztivál, Celebrate Diversity
A Romániát képviselő duó, Ilinca és Alex Florea — Fotó: Szerhij Dolzsenko/EPA/MTI
A keddi elődöntőből továbbjutott a svéd Robin Bengtsson (I Can't Go On), a portugál Salvador Sobral (Amar Pelos Dois), a belga Blanche (City Lights), az azerbajdzsáni Dihaj (Skeletons), az örmény Artsvik (Fly With Me), a moldovai Sunstroke Project (Hey Mamma), a lengyel Kasia Mos (Flashlight), az ausztrál Isaiah (Don't Come Easy), a görög Demy (This is Love) és a ciprusi Hovig (Gravity).

Az idei dalfesztiválon 42 ország vesz részt


Automatikusan döntős a rendező ország — amely az előző évi győztes, azaz idén Ukrajna —, valamint a dalfesztivált alapító öt állam, Spanyolország, Franciaország, Németország, Olaszország és az Egyesült Királyság.

Mindkét elődöntőből tíz-tíz produkció jutott tovább, így a fináléban összesen 26 ország jelöltje versenyez majd a győzelemért. A következő évi verseny megrendezésének jogát az első helyen végző versenyző országa kapja.

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál szlogenje Celebrate Diversity — Ünnepeljük a sokféleséget.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.