2017. május 26., péntek

A Virtuózok fődíjára hajthat a kolozsvári Kis Radu

A kicsik korcsoportjában Abouzahra Amira, a tiniknél Kis Radu, míg a nagyok között Kristóf Réka győzött a közmédia Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutatójában pénteki döntőjében.


Virtuózok, Kis Radu, klasszikus zene, tehetségkutató, Abouzahra Amira, Kristóf Réka
Kis Radu hegedűs a döntője eredményhirdetésén — Fotó: Máthé Zoltán/MTI
A közönség voksai alapján a következő adásban születik meg a három korcsoport-győztes közül a zenei tehetségkutató idei abszolút nyertese is, aki 12 millió forinttal térhet haza.

A döntőben a győztesek mellett a kicsik korcsoportjában Simic Aleksander és Remenyik Balázs, a tiniknél Nagy Zoltán Ferenc és Nyilas Gyöngyvér, míg a nagyok közül Lukács Gergely és Beeri Benjámin lépett színpadra.

A pénteki döntő ideje alatt a közönség is szavazhatott kedvencére a középdöntőbe jutott 27 tehetség közül. A Nézői Különdíj győztesét a Virtuózok végső fináléjában, június 2-án hirdetik ki.

Abouzahra Amira, Kis Radu, klasszikus zene, Kristóf Réka, tehetségkutató, Virtuózok
A Virtuózok c. klasszikus zenei tehetségkutató döntőjének győztesei (b-j): Abouzahra Amira hegedűs, a kicsik korcsoportjának győztese, Kristóf Réka énekes, a nagyok korcsoportjának győztese és Kis Radu hegedűs, a tinik korcsoportjának győztese Balog Zoltán (az emberi erőforrások minisztere) társaságában — Fotó: Máthé Zoltán/MTI
A zsűrit Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő, Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész mellett idén Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész alkotja.

A zsűri részéről Kesselyák Gergely úgy fogalmazott: a döntőben fantasztikus produkciókat hallhattak, a kilenc versenyző bármelyike megnyerhette volna a versenyt.

Az MTVA komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, valamint fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI