2017. április 5., szerda

Băsescu szerint Dragneáék nem tudnak mit kezdeni a hatalommal

A volt román államelnök szerint a balliberális kormánykoalíció tagjai „képtelenek voltak” kihasználni választási győzelmüket.


Traian Băsescu, PSD-ALDE, PSD-kormányprogram, Liviu Dragnea, Grindeanu-kormány, Sorin Grindeanu
Traian Băsescu — Forrás: TVR
Băsescu szerint a jelenlegi, Sorin Grindeanu vezette kabinetnek még annyi politikai stabilitása sincs, mint az előző, technokrata kormánynak.
Szerintem azzal ámították magukat, hogy a kormányzás egyenlő azzal, hogy bejelentjük, emeljük a béreket, a szociális segélyeket, s még nem tudom, miket. Márpedig egyrészt a kormányzás nem ezt jelenti, másrészt nekem úgy tűnik, hogy ez a kormány kevésbé stabil, mint a szakértői kormány volt. Figyeljék meg, egyik oldalon Liviu Dragnea küzd Victor Pontával, a másikon Călin Popescu-Tăriceanu Daniel Constantinnal. Homályos dolgok vannak. A valóság az, hogy képtelenek voltak kihasználni a választási sikert” — vélekedett Băsescu.
A volt román elnök szerint Sorin Grindeanunak „túl nagy a miniszterelnöki kalap”, és „gyerekes megnyilvánulásai” vannak, holott Romániának egy „kemény” kormányfőre lenne szüksége. Băsescu nem tudott egy megfelelőbb kormányfő-jelöltet megnevezni a Szociáldemokrata Pártból. „Talán egyedül Dragnea szóba jöhetne, ám neki gondja van az igazságszolgáltatással” — mondta.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.