2017. április 6., csütörtök

Soros György: a CEU nem megy sehova

A Közép-európai Egyetemet alapító magyar származású amerikai üzletember egyik szóvivőjén keresztül üzente meg, hogy a CEU-nak nem áll szándékában távozni Budapestről.


CEU, lex CEU, Soros György, Magyarország, Közép-európai Egyetem, Christian Kern
Soros György — Fotó: Mohai Balázs/MTI
A szóvivő csütörtökön — egy New York-i keltezésű közleményben — arra reagált, hogy Christian Kern osztrák kancellár a nap folyamán kapcsolatba lépett Soros Györggyel, és felajánlotta, hogy a CEU Budapestről Bécsbe tehetné át a székhelyét.

Ilyen döntést csak a CEU hozhat meg” — közölte a szóvivő.

Ugyanezt erősítette meg Leon Botstein, a CEU kuratóriumának elnöke is az intézmény csütörtöki, közleményében, amiben azt írta:  a CEU eltökélt szándéka, hogy Budapesten maradjon, abban a városban, amely több mint két évtizede otthona. Bármilyen más tervről szóló híresztelés téves. A CEU minden jogorvoslati eszközzel élni fog, hogy Budapesten maradhasson, ahol a törvényeket betartva 25 éve működik.

A csütörtöki nap folyamán több európai város — köztük két erdélyi is — jelentkezett, hogy befogadnák a felsőoktatási intézményt.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.