2017. április 25., kedd

A román kormányfő rájött, mire van szükség az autópálya építéshez

Elszántságra és határozottságra — mondta Sorin Grindeanu, akit egy hétfő esti tévéműsorban faggattak arról, hogy idén mi várható az autópályák építésével kapcsolatban.


Grindeanu-kormány, Sorin Grindeanu, autópályák Romániában, közlekedési infrastruktúra, erdélyi autópálya, dél-erdélyi autópálya
Sorin Grindeanu az Antena 3 hírtelevízió „Találkozási pont” c. műsorában 2017. április 25-én — Forrás: gov.ro
Ezzel a felfedezéssel együtt sem jutunk sokkal előbbre, mert mint a műsorból kiderült: a kormány 2017-ben mindössze 90 kilométer autópálya átadását tűzte ki célul.
Ahhoz, hogy ezen a területen elérjél valamit, elszántságra és határozottságra van szükséged, (...) diktálnod kell a tempót, és nem szabad ennek a hihetetlen rendszernek a rabjává válnod, tudnod kell, hogy mit akarsz elérni, és húznod kell magad után a rendszert is” — válaszolt Grindeanu.
A miniszterelnök ismét hangsúlyozta, azt javasolta a szállításügyi miniszternek, hogy költöztesse terepre az irodáit, hiszen „az irodákban ülve nem épülnek sem körgyűrűk, sem autópályák, sem modern vasúti pályák”, ugyanakkor megerősítette, hogy idén „mintegy 90 kilométer autópálya” átadását tervezik.

Grindeanu a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) által elindított projektekről is beszélt.

„A CNAIR-nél közbeszerzési eljárás alatt állnak a gyalui csomópontnál esedékes munkálatok és a 2B-3A1 szakasz összekötése, a Brassó-Marosvásárhely-Kolozsvár-Nagyvárad autópálya esetében az ajánlatok átvizsgálásánál tartunk” — mondta Grindeanu.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.