2017. április 19., szerda

Koalícióba tömörültek a migránsokat támogató szervezetek

Több, a migráció kérdésével, emberi jogokkal és közélettel foglalkozó civil szervezet lépett partnerségre, megalakítva a Migránsok és Menedékkérők Jogaiért Koalíciót (CDMiR) — közölte szerdán az Agerpres hírügynökség.


Románia, migráció, menekültválság, Svájci Hozzájárulás, menedékkérők, bevándorlók
Képünk illusztráció — Forrás: EMINET
A kezdeményezés az EMINET (A migrációval kapcsolatos aktív szervezeti hálózat kialakítása) keretében született, amelyet részben a Svájci Hozzájárulás program finanszíroz.

A társszervezetek törvénymódosításokat és intézményi gyakorlatokat dolgoznak majd ki annak érdekében, hogy a Románia területén lévő idegenek számára megkönnyítsék az oktatáshoz, munkahelyekhez, egészségügyi ellátáshoz és más közszolgáltatásokhoz való hozzáférést. Ugyanakkor olyan tevékenységeket szerveznek, amelyek révén javíthatnak a migránsok, menekültek közmegítélésén.

Romániában jelenleg mintegy 100 ezer külföldi állampolgár él, közülük 64 ezren az Európai Unión kívülről érkeztek. Köztük vannak menekültek, gazdasági bevándorlók, egyetemi hallgatók és ezek családtagjai is.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres