2017. április 7., péntek

Késelés áldozata lett Máréfalva polgármestere

Kovács Imrét egy törvénytelenül legeltető helybéli gazda több késszúrással sebesítette meg; az elöljáró kórházba került csütörtök este.


Máréfalva, Hargita megye, Kovács Imre, bűncselekmény, késelés máréfalván, Székelyföld
Képünk illusztráció — Forrás: pixabay
Hatósági források szerint április 5-én a Hargita megyei település tanácsa megtiltotta a legeltetést a község tulajdonát képező területeken.

Csütörtök este arról értesítették a polgármestert, hogy egy helybéli gazda olyan helyen legelteti a teheneit, ahol ez tilos, ezért az elöljáró kiszállt a helyszínre az alpolgármester, egy helyi tanácsos és egy másik helyi lakos kíséretében. Amikor Kovács Imre közölte a gazdával, hogy a területen tilos a legeltetés, a férfi rátámadt az elöljáróra, késsel több sebet ejtett a karján és a vállán, majd elmenekült.

A polgármestert, aki a karjain és vállán, összesen négy helyen sebesült meg a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba szállították.

A Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség sajószóvivője, Gheorghe Filip elmondta, az elöljáró állapota stabil, nincs életveszélyben, támadóját, egy 41 éves férfit még keresi a rendőrség.

Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök az eset kapcsán úgy nyilatkozott, a megye több pontján is problémák merültek fel a legeltetés kapcsán, ezért húsvét után összehívja a polgármestereket, hogy tárgyaljanak a témáról.

Pénteken délután feladta magát a késelő


Az Agerpres hírügynökség tudósítása szerint a tettest egy közeli rokona bírta rá, hogy önként jelentkezzen a rendőrségen, miután a rendőrök meggyőzték a családtagokat ennek helyességéről.

  ▼ Hirdetés
szekelylovas.ro, székely lovas, lovas portál
☼☽ Székelyföld lovas portálja▲
Forrás: Agerpres