2017. április 24., hétfő

Karantént rendeltek el a csíkszeredai kórházban

Tilos a látogatás a csíkszeredai sürgősségi kórház fertőző- és gyermekosztályán, mert megnövekedett a kanyarós megbetegedések száma.


Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, karantén, kanyaró, kanyarójárvány, Csíkszereda, Hargita megye, egészségügy,
Forrás: Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház
Az intézkedés mindenkire vonatkozik, még a beutaltak hozzátartozóira is, hogy megelőzzék a betegség továbbterjedését.

Az egészségügyi intézmény vezetője, Demeter Ferenc elmondta: a tiltás mindaddig érvényben marad, amíg a megbetegedések csökkenő tendenciát kezd mutatni.

Tar Gyöngyi, a Hargita megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője hétfőn a prefektusi kollégium gyűlésén számolt be róla, hogy öt új kanyarós eset ütötte fel a fejét, mind olyan gyermekek között, akik nem kaptak oltást. Egyik gyermeket állapota súlyossága miatt a bukaresti Matei Balş járványkórházba kellett szállítani.

Tar Gyöngyi azt is elmondta, a háziorvosoktól visszaszolgáltatott oltóanyagokkal végezte el az immunizálást a gócpontot jelentő családnál, mert a közegészségügyi igazgatóság készlete már kifogyott.

Hargita megyében januárban is diagnosztizáltak 11 esetet; a beteg gyerekek vagy egyáltalán nem, vagy csak hiányosan kaptak oltást.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres