2017. április 12., szerda

Donald Trump: Aszad egy állat

Donald Trump amerikai elnök egy televíziós interjúban kijelentette: megváltozott a véleménye Bassár el-Aszad szíriai elnökről.


Bassár el-Aszad, Szíria, szír polgárháború, Donald Trump, vegyfegyver-támadás, Washington, Kreml, Damaszkusz, Bashar Hafez al-Assad
Donald Trump amerikai és Bassár el-Aszad szíriai elnök — Forrás: REUTERS
A Fox televíziónak adott interjújában Trumop úgy fogalmazott: „aki gázt vet be, kazettás bombát dob le, és ennek következtében kar nélküli, láb nélküli, arc nélküli gyermekek maradnak a földön, az egy állat”.

Trump szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök árt a világnak azzal, hogy támogatja Aszad elnök rendszerét. „Putyin egy gonosztevőt támogat. Úgy gondolom, ez rossz az egész emberiség, az egész világ számára” — mondta.

Trump leszögezte: az Egyesült Államok nem vonul be Szíriába, a múlt héten péntekre virradóra végrehajtott légicsapások sorozata az idlíbi gáztámadásra adott egyszeri válasz volt.

Amit tettem, azt az Obama-kormányzatnak már réges-régen meg kellett volna tennie, s akkor ma Szíria is sokkal jobb helyzetben lenne” — szögezte le. Majd Bassár el-Aszad szíriai elnököt támadta.

Az interjú szerdán reggel kerül adásba, részleteket azonban a televízió — helyi idő szerint — már kedden este nyilvánosságra hozott belőle.

  ▼ Hirdetés
mágneses fakockák, magnetic wooden blocks, brikk, mágneses építőkockák
mágneses építőkockák ▲
100% natúr — EGYSZERŰ, MINT EGY FADARAB. MÉGIS VONZÓ.
Forrás: MTI