2017. április 28., péntek

Bajnoki címet ünnepel a Sepsi Sic

Másodjára nyerte meg a román női kosárlabda-bajnokságot a sepsiszentgyörgyi Sepsi Sic csapata.


Sepsi Sic, kosárlabda, román kosárlabda bajnokság, Sepsiszentgyörgy, Zoran Mikes, Universitatea Cluj
Története második bajnoki címét ünnepli a Sepsi Sic — Forrás: Facebook/Sepsi Sic
A székelyföldi együttes az egyik fél harmadik győzelméig tartó rájátszás negyedik, kolozsvári mérkőzésén csütörtök este harcolta ki a bajnoki címet a helyi Universitatea ellen.

A Sepsi Sic egyszer hazai közönség előtt, kétszer pedig idegenben verte meg riválisát, a csütörtöki, rendkívül fordulatos mérkőzés 85-76-ra végződött.

Az első negyed után a kolozsvári, félidőben a sepsiszentgyörgyi, a harmadik negyed után ismét a kolozsvári csapat vezetett. Tíz perccel a lefújás előtt még nyolcpontos volt a kolozsvári előny. A székelyföldi csapat azután kapott erőre, hogy edzőjét a boszniai Zoran Mikest tiltakozás miatt kiküldték a bírók a teremből.

A kolozsvári mérkőzésekről nem hiányoztak a magyarellenes rigmusok, a székelyföldi szurkolók pedig a székely himnusz éneklésével ünnepelték a győzelmet.A Sepsi Sic tavaly nyerte meg először a román bajnokságot. A csapat erejét idén is az amerikai vendégjátékosok adták.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/Agerpres