2017. április 26., szerda

Az RMDSZ lecseréli jelmondatát

A május 13-án, Zilahon sorra kerülő 13. kongresszusán új mottót tűz a zászlajára az RMDSZ.


Wesselényi Miklós jelmondatát az RMDSZ is magáénak érzi
Történelmi időknek vagyunk tanúi: az RMDSZ végre azonosította a romániai magyarság legégetőbb problémáját: a pártszlogen.

Mert nem a könyv, hanem a borító a hibás azért, mert 27 évnyi megfeszített érdekvédelmi megalkuvás után a kisebbségi jogok terén tartunk, ahol tartunk. Nem a könyv, hanem a borító a hibás azért, mert az országos átlagbér tekintetében a székelyföldi megyék évtizedek óta képtelenek elmozdulni az utolsó helyekről. Gondolom arról is a borító tehet, nem a könyv, hogy az utóbbi években robbanásszerűen megugrott a külföldön munkát vállaló erdélyi magyar fiatalok száma.

Na de most aztán jól gatyába lesz rázva a román politikai establishment! Az „Együtt az autonómiért”, a „Mindent a magyarokért”, az „Együtt, tovább”, a „Minden magyar számít”, az „Újratervezés” stb. után a „Nem hátrálunk meg!” csatakiáltás vezérli ezentúl a Kelemen Hunor vezette pártféleség munkáját. Kár, hogy nem látják a fától az erdőt. Ha kihúznák egymás seggéből a fejüket, akkor észrevennék, hogy nem a mottó hibádzik. A maga idejében s a maga nemében mindegyik időszerű és helytálló volt, kár, hogy valamennyi üres szlogen maradt a mai napig. (kerekes)

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.