2017. április 20., csütörtök

Az egyirányú polgármester

Hangosan és érthetően ki kell mondani: Antal Árpád, aki idestova 10 éve (két és fél ciklus!) Sepsiszentgyörgy polgármestere, a közlekedési infrastruktúra terén csúfosan megbukott.


Antal Árpád, közlekedési infrastruktúra, Sepsiszentgyörgy, városfejlesztés
Liliom sétány; 2017 Sepsiszentgyörgyén még léteznek ilyen utcák — Fotó: Nagy D. István/Háromszék
Az Antal-adminisztrációnak tízévnyi város(z)építés után sem sikerült áttolni a célvonalon az integrált városfejlesztési stratégiát.

A hangzatos ígéretek, a grandiózus tervek és a pátosszal teli kijelentések mögött egy kioktató, arrogáns, lekezelő és öntelt, az építő kritikát hírből sem ismerő, mások véleményét zsigerből elutasító, betegesen makacs és sértődékeny, „csakazértis” ember rejlik, aki Sepsiszentgyörgyből egy félmegoldásokkal kivitelezett, diszfunkcionális várost faragott. Pedig pár éve még azt ígérte: 2015-re a város majd minden szöglete olyan lesz, „mint egy képeslap”.

Több millió euró nagyságrendű uniós-, pályázati- és költségvetési támogatás sem vitte közelebb drága városunkat az oly áhított „élhető város”-hoz, ami, immár világos, csak egy szlogen marad, mindenféle tartalom nélkül. A feljavított, korszerűsített „édes” utcák ellenére Sepsiszentgyörgyön álom maradt az egybefüggő kerékpárút, a járható járda, a sima és egyenes aszfaltút, az úttal egy szintben lévő csatornafedél. Sepsiszentgyörgy kátyúsabb és foltosabb, döcögősebb és rázósabb, sárosabb és porosabb, mint valaha. De legalább drága: helyi adó- és illetékemelésben visszük a prímet.

Fejetlenség, kapkodás, hozzá nem értés, magyarázkodás, a polgárok (rájuk csak négyévente van szükség) megtévesztése és szembeköpése — ez jellemzi a sepsiszentgyörgyi önkormányzatot, élén egy olyan polgármesterrel, aki visszaél a közösségi, társadalmi bizalommal, aki napjaink Gödri Ferenceként díszelegve csúfot űz A városépítő hagyatékából.

Ennél többet nem is várhatunk el egy olyan embertől, aki önvallott européerként lóellenzős hajthatatlanságában a polgári kezdeményezés demokratikus eszközét nyomásgyakorlásnak véli; mit várhatunk el egy olyan embertől, aki a valóságtól elszakadva egy látványtervekkel kitapétázott álomvilágban él, aminek a kapuit gondosan vigyázza az igenemberek, lakáj újságírók és propagandisták hada; mit várhatunk el egy olyan embertől, aki a butasággal rokon nagyfejűsége miatt inkább szembemegy a forgalommal az egyirányú utcán mintsem elismerje, hogy tévedett.
Kerekes Gyula

  ▼ Hirdetés
mágneses fakockák, magnetic wooden blocks, brikk, mágneses építőkockák
mágneses építőkockák ▲
100% natúr — EGYSZERŰ, MINT EGY FADARAB. MÉGIS VONZÓ.