2017. április 21., péntek

Gondok a háromszéki utakon

Kovászna megye egész területén téli körülmények között zajlik a közlekedés, az utak havasak, hókásával borítottak.


közlekedés, téli közlekedés, útviszonyok, Kovászna megye, havazás,
Képünk illusztráció — Forrás: Digi24
A hótoló járművek dolgoznak, nincsenek lezárt utak, de a DN11-es úton, az Ojtozi-hágón, valamint a DN 10-es úton, Buzău megye fele, és a DN12-es úton, Hargita megye irányában nehéz körülmények között lehet haladni.

Cristian Drincă, az országúti felügyelőség vezetője az Agerpres hírügynökséggel közölte: péntek reggel, a DN11-es úton, az Ojtozi-hágón, egy fa rádőlt egy gépkocsira. Áldozatok nem voltak, a forgalmat nem kellett leállítani.
Szerencsére nem történt nagyobb baj. A sofőrt kórházba szállította egy rohamkocsi, az utat szabaddá tették, gyakorlatilag nem állt le a forgalom. (...) Nagyon sokat havazott, az utakon 1-2 centiméteres hó van, az utak mellett azonban helyenként a 60 centimétert is eléri a hóréteg vastagsága” — mondta Drincă.
Kovászna megyében szerda este óta havazik és a hatóságok azt tanácsolják a gépkocsivezetőknek, hogy csak akkor induljanak útnak, ha téli körülményekre felkészített autóval mennek.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres