2017. április 20., csütörtök

Keresztbe tett a havazás a vasúti és közúti forgalomnak Hargita megyében

Leállt csütörtök reggel a vasúti forgalom a 400-as fővonalon Hargita megyében, Csíkszentsimon és Tusnádfürdő között, miután az erős szél a sínekre döntött egy fát — tájékoztat az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedési osztálya.


Tusnádfürdő felé hosszú sorokban várakoznak az autók — Forrás: Facebook
Az idézet forrás szerint, ebből az okból két vonat várakozik Csíkszentkirályban és Csíkszentsimonban.

A Hargita megyei vasúti rendőrség képviselői szerint további három vonat állomásokban várja, hogy továbbhaladhasson. Az 1644-es Bethlen—Bukarest InterRegio a tusnádi, a 4501-es Brassó—Gyergyószentmiklós Régió a sepsibükszádi, és a 4505-ös Brassó—Madéfalva Régió a málnási állomásban várakozik.

Hargita megyében egész éjjel havazott, erős szél volt, a közlekedés téli körülmények között zajlott. Az utakon többfelé öt centiméteres hó van.

Az éjszaka folyamán több kamion elakadt, ezeket a csúszásgátló anyagot szóró gépeknek kellett az útról levontatniuk.

A Hargita megyei utakon 12 hótoló autó dolgozik, 140 autó pedig sós keveréket szór az utakra.

FRISSÍTÉS: a délelőtt folyamán újraindult vasúti forgalom Tusnád és Tusnádfürdő között, miután sikerült eltávolítani a sínekre dőlt fát.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres