2017. április 23., vasárnap

Anna Mur: Itt ki él? | a7dala

Szlávics Anna budapesti énekes-gitáros-dalszerzővel és zenekarával, a Cirkusz-KA nevű formációjával akkor találkoztunk először, amikor a Májusi tangó c. díjnyertes dalukat mi is bemutattuk a7dala-rovatunkban.


Cirkusz-KA, kultúra, Szlávics Anna, zene, Anna Mur, Itt ki él?, világzene,
Szlávics Anna: a muzsika öröm
Ahogy mondani szokás, a zenekar nem a semmiből bukkant elő, hiszen már 2009-től a magyarországi és az európai világzenei színtér aktív résztvevői voltak.

A Cirkusz-KA bejárta Európa majd minden szegletét: az utcazenei fesztiváloktól kezdve a kis klubkoncerteken át, kisebb-nagyobb fesztiválokig a legkülönfélébb színpadokon és közönség előtt játszotta dalait. De nemcsak a fellépések, hanem a zeneszerzés és a stúdiózás terén is nagyon aktívnak bizonyultak, ami hat Cirkusz-KA lemezben öltött formát.

Anna Mur, Cirkusz-KA, Itt ki él?, kultúra, Szlávics Anna, világzene, zene
Fotó: Neményi Márton
Szlávics Anna képzeletbeli zenei utazásának filmzenéjét 2016-tól az Anna Mur zenekar kiváló fiatal muzsikusai (Péter Cseh — gitár, Tamás Géza Szalay — basszusgitár, Péter Laskay — dobok és ütőhangszerek) szolgáltatják.

Az új formáció a napokban mutatkozott be háromszámos kislemezével, és, amint a zenekar frontemberétől megtudtuk: a trip-hop, downtempo és bossa nova ízekkel kevert igényes magyar popzene kedvelői az elmúlt hét csütörtökjén már élőben is megismerkedhettek az új dalokkal.

Kérdésünkre, hogy mire számíthatnak a rajongók az új projekt kapcsán, Anna elárulta: a dalok többnyire személyes történeteket dolgoznak fel, „játékos vallomások, finom és kidolgozott popzenei környezetben, keserédes humorral, és a rá jellemző egyéni hanggal fűszerezve”.