2017. április 4., kedd

Amit Trump az egyik kezével ad, a másikkal elveszi

Megválasztásakor az amerikai elnök ígéretet tett arra, hogy elnöki fizetését mindig valamilyen nemes célra ajánlja fel.


Donald Trump, Ryan Zinke, amerikai nemzeti parkok, Trump fizetése,
Donald Trump — Fotó:Kevin Lamarque/REUTERS
Első három havi fizetését — 78 ezer 333 dollárt és 32 centet — a belügyi tárcához tartozó nemzeti parkok karbantartására ajánlotta fel.

Az erről szóló csekket a Fehér Ház szóvivője, Sean Spicer a sajtó képviselői előtt adta át hétfőn Ryan Zinke belügyminiszternek.

Zinke az újságíróknak elmondta: az összeggel az amerikai polgárháború 25 emlékhelyének ápolására szánt summát egészíti ki. E célra a minisztériumnak évi mintegy 229 millió dollár áll a rendelkezésére.

Donald Trump egyébként éppen pár nappal ezelőtt nyújtotta be kormánya jövő évi költségvetési tervezetét, amelyben a belügyi tárca költségvetésének 12 százalékos csökkentését javasolja.

Trump környezetvédelmi politikáját sok bírálat érte, miután a múlt héten aláírt két elnöki rendeletet, amellyel eltörölte az előző elnök, Barack Obama által hozott azon rendelkezéseket, amelyek korlátozzák az üvegházhatású és a környezetet károsító gázok kibocsátását, valamint nem engedtek szabad utat a szénbányák újranyitásához.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI