2017. április 12., szerda

A székely himnusz szólt a román hokiválogatott diadala után

A székely himnusz eléneklésével ünnepelték Dél-Koreában a negyedik vonalnak megfelelő divízió 2/A világbajnokság megnyerését — így a harmadosztályba (1/B) való feljutást — az U18-as román jégkorong-válogatott tagjai.


U18-as román jégkorong-válogatott, Székely himnusz, magyarság, Románia, Székelyföld
Az U18-as román jégkorong-válogatott — Forrás: Facebook/International Ice Hockey Federation
A román címeres mezt viselő jégkorongozók himnuszéneklését egyikük tette közzé szerda hajnalban a Facebookon, amire a román sportsajtó is felfigyelt.

A felvételen az látható, amint a fiatal hokisok kört alkotva kézről kézre adták a székely himnusz éneklését rögzítő mobiltelefont, hogy valamennyien jól láthatóak legyenek.Beszámolójában a Gazeta Sporturilor kiemelte: a himnuszéneklős ünneplésben a válogatott szakmai stábja és négy román tagja nem vett részt — ők a közösségi portálon tett bejegyzéseikben értetlenségüknek adtak hangot.

A kétharmad részben székelyföldi játékosokból álló U18-as román jégkorong-válogatott a dél-koreai világbajnokságon Horvátországot 7-1-re verte, majd hosszabbításban 4-3-ra kikapott Litvániától. Ezt követően 4-0-ra győzött Észtország, 4-2-re Nagy-Britannia és 2-1-re Dél-Korea ellen.

  ▼ Hirdetés
mágneses fakockák, magnetic wooden blocks, brikk, mágneses építőkockák
mágneses építőkockák ▲
100% natúr — EGYSZERŰ, MINT EGY FADARAB. MÉGIS VONZÓ.
Forrás: MTI