2017. április 13., csütörtök

Gyurcsány-párt: az ellenzék vonuljon ki a parlamentből

A Demokratikus Koalíció azt kéri a baloldali ellenzéki pártoktól, fontolják meg, hogy a jelenlegi parlamenti ciklus végéig ők se vegyenek részt az Országgyűlés munkájában.


parlament, országháza, plenáris ülés, Demokratikus Koalíció, lex CEU, civiltörvény-javaslat, Orbán-kormány, Fidesz, magyar ellenzéki pártok, ellenzéki bojkott
A demokrácia díszlete? — Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
A párt kérése a kétharmados szavazásokra nem vonatkozna.

A DK a Népszabadság-ügy kapcsán vonult ki a parlamentből — a párt képviselői csak akkor mennek be a parlamentbe, ha szavazatukkal meg tudják akadályozni egy kétharmados jogszabály elfogadását.

A párt ügyvezető alelnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „a magyar parlament jelenleg csak a demokrácia díszlete, csak arra szolgál, hogy a szolgalelkű fideszesek rányomják a pecsétet Orbán akaratára”.
Amikor a DK-s politikusok kivonultak az Országgyűlésből, akkor egyedül maradtak a kezdeményezésükkel, holott a parlament bojkottja akkor lehetne eredményes, ha minden demokratikus ellenzéki párt ezt tenné. Ha a demokratikus ellenzék kivonulna a parlamentből, az olyan erőteljes lázadás lenne a demokratikus politikusok részéről, mint amilyen erőteljes lázadást látunk az utcákon magyar emberek részéről — mondta Molnár.
Az elmúlt hetekben a CEU-ügy és a civilek szemben indított kormányzati támadások ismét megmutatták, hogy ma Magyarországon nem demokrácia van, hanem Orbán Viktor egyszemélyes uralma — jelentette ki. Sorra fogadják el a Moszkva diktálta törvényeket, az ellenzéknek pedig semmi beleszólása nincsen a jogalkotásba — indokolta kezdeményezésüket.

Kapcsolódó hír: az MSZP csütörtökön törvényjavaslatot nyújtott be a lex CEU hatályon kívül helyezéséért. A párt szerint az Orbán-kormány CEU-ellenes politikája soha nem látott elégedetlenséget szült Magyarországon.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI