2017. március 8., szerda

Victor Ponta kilépett is, meg nem is a PSD-ből

A volt román miniszterelnök szerdán kijelentette, elküldi biankó lemondólevelét Liviu Dragneának a Szociáldemokrata Párt elnökének, hogy az belátása szerint járhasson el a személyével kapcsolatban.


Victor Ponta, PSD, Románia, Liviu Dragnea,
Victor Ponta: Ágyő, elvtársak, de veletek maradok! — Fotó: Robert Ghement/EPA/MTI
Victor Ponta akkor állt elő a nagy bejelentéssel, amikor a parlament épületében az újságírók arról faggatták, fontolgatja-e a pártból való kilépését.
A véleménynyilvánításhoz való jogomhoz ragaszkodom, és ezután is el fogom mondani, amit gondolok. Én nem akarom, hogy engem bárki is kitegyen a pártból, ezért elküldöm Liviu Dragneának a biankó lemondólevelemet, és amikor úgy gondolja, hogy nagyon megharagítottam, iktatja azt, és azzal megszabadult tőlem. De azt ne kérjék tőlem, hogy fogjam be a számat. Ebben a korban ezt már nem tudom megtenni” — nyilatkozta a politikus.
Ponta azt is elmondta: továbbra is támogatja a Sorin Grindeanu vezette kormányt, és ezután is arra biztatja az embereket, hogy szavazzanak az SZDP-re.
Decemberben beszéltem utoljára telefonon Liviu Dragneával. Ő hívott fel, hogy megkérdezze, igaz-e, hogy aznap este találkozom Teodorovici-csal meg Bănicioiuval, hogy összeesküvéseket szőjünk. Letettem a telefont, lefilmeztem magamat egy kb. 3.000 km-re levő golfpályán, és elküldtem neki a kisfilmet azzal a megjegyzéssel, hogy ne hallgasson minden bolondra” — fogalmazott Ponta, hozzátéve, hogy ezúttal sem fontolgat semmiféle összeesküvést, de ragaszkodik ahhoz, hogy kimondja, amit gondol.
A szociáldemokrata párti képviselő hozzáfűzte, ha bárkit is zavarnak bíráló hozzászólásai, kész függetlenként tevékenykedni a továbbiakban, „és akkor senkinek nem kell majd azzal foglalkoznia, hogy mit mond”.

Amikor az újságírók szembesítették Ponta szándékéval, Liviu Dragnea pártelnök kifejtette: nem ért egyet azzal, hogy Ponta kilépjen az SZDP-ből, ezért nem fogja iktatni annak biankó lemondólevelét.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres