2017. március 26., vasárnap

Taroltak a székelyföldi kenyerek a nemzetközi kiállításon

A sepsiszentgyörgyi Diószegi László pékmester barna krumplis kenyere nyerte el a 2017-es Év kenyere díjat a Nagyszebenben megrendezett GastroPan nemzetközi szakkiállításon, az ipari technológiával készülő kenyerek kategóriájában.


Diószegi pékség, Diószegi László, GastroPan, Bocskor István, kenyér, Bocskor Pékség
Forrás: Facebook/Bocskor Pékség
Diószegi László 2009 és 2011 után a harmadik alkalommal nyerte el az Év kenyere díjat.

Diószegi bevallása szerint nem készült külön a versenyre, leemelt egy kenyeret a polcról, és benevezett vele a megmérettetésre.
Pékségünk már egy éve süti ezt a kenyeret, amely megtalálható az üzleteinkben, de nem reklámoztuk nagyon. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert erre a versenyre nem is kellett külön készülnöm. Reggel, amikor elindultam Sepsiszentgyörgyről, levettem egy kenyeret a polcról, és azt tettem a zsűri elé. Az a barna krumplis kenyér volt, amelyből 1 000 - 1 200 darabot adunk el naponta” — nyilatkozta az Agerpresnek a pékmester.
Diószegi azt is elmondta, cége a kenyértésztából készült művészi alkotások kategóriában is első díjat nyert, sorozatban immáron ötödik alkalommal. Farkas Ferenc alkotásának témája a szüret és az őszi betakarítás volt.

A kézműves kenyerek közül a csíkszentmártoni Bocskor István Napkenyerét ítélte a legjobbnak a zsűri. Ebben a kategóriában olyan, gépi feldolgozás nélkül készült kenyerek indulhattak, amelyekből 100 kg-nál kevesebbet állítanak elő naponta.
A GastroPan Közép- és Délkelet-Európa legjelentősebb sütőipari, cukrászati és vendéglátó-ipari kiállítása keretében.
Hirdetés ________________________________________________

mágneses fakockák, magnetic wooden blocks, brikk, mágneses építőkockák
 ____________________________________ mágneses építőkockák
Forrás: Agerpres