2017. március 16., csütörtök

Székelyföldön úgy havazik, mint a mesékben — Fotók

Szeszélyes arcát mutatja a tavasz Székelyföldön: olybá tűnik, ma éjjel több Hargita megyei település is hópaplannal takarózik.


havazás márciusban, Székelyföld, Madéfalva, időjárás, madéfalvi veszedelem emlékműve
A madéfalvi veszedelem emlékműve havazásban 2017. március 16-án — Fotó: Veres Nándor/MTI 
Pedig a naptár szerint, ma tavasz tizenhatodika van.

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság az egész ország területére érvényes, erős szélre, a hegyvidéki térségekben pedig havas esőre és havazásra vonatkozó figyelmeztetést bocsátott ki szerdán.

Eszerint péntek délutánig havazni fog a hegyvidéki térségekben, főleg a Déli- és a Keleti-Kárpátokban, ahol a péntekre virradó éjszaka friss hóréteg alakul ki. Időnként megélénkül a szél, 60-70, helyenként akár 80-90 km/h-s széllökések is előfordulhatnak.

A péntekre virradó éjszaka havas esőre és havazásra lehet számítani Székelyföldön, illetve elszórtan Moldvában és Munténiában is. Ahogy a mellékelt fotók is mutatják, a román meteorológusok előrejelzése — legalábbis Hargita megyében — bevált.

Márton Áron Főgimnázium, havazás márciusban, Székelyföld, Csíkszereda, időjárás
A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium épülete havazásban 2017. március 16-án — Fotó: Veres Nándor/MTI
havazás márciusban, Székelyföld, Csíkkarcfalva, időjárás
Csíkkarcfalva erődtemploma havazásban 2017. március 16-án — Fotó: Veres Nándor/MTI
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.